Nov 18, 2012

Sesongslutt

I dag gikk siste runde av Tippeligaen 2012. Sogndal, Hønefoss, Sandnes Ulf og Fredrikstad kjempet for å unngå nedrykk. Alle lagene var avhengig av hverandres hjelp for å berge plassen.

Fredrikstad var det laget som lå dårligst an. Før runden lå de på direkte nedrykk. Men FFK fikk den hjelpen de trengte både fra Aalesund som slo Sandnes Ulf og RBK som slo Hønefoss. Dessverre hjelper det lite å få hjelp når man ikke gjør jobben selv. For i plankebyen var det Molde FK som var klart best og mer eller mindre styrte kampen. Og 2 minutter før slutt tok de ledelsen på straffe da Ramberg felte Berget og fikk direkte rødt av dommer Svein Oddvar Moen. Rett etterpå smelte Daniel Berg Hestad inn 2-0 og nedrykket var et faktum. Trist for Fredrikstad som er en by med rike fotballtradisjoner, og jeg håper de kommer tilbake i 2014.

Sandnes Ulf måtte også vinne i kveld, eller greie minst uavgjort. Rogalandslaget ble imidlertid satt på plass av Aalesund som vant 3-1 hjemme på Color Line. Dermed må Sandnes Ulf ut i to tøffe kvalikkamper mot Ull/Kisa. Kampene går onsdag 21 og lørdag 24 november.

Kan forøvrig nevne at Odd Grenland er det eneste laget som har slått Tromsø på Alfheim i år. Laget fra Skien vant kveldens kamp 1-0.  

Resultatene fra siste runde:

TiL - Odd Grenland: 0-1
FFK - MFK: 0-2
Godset - Stabæk: 3-1
LSK - FKH: A0
AaFK - SUlf: 3-1
HBK - RBK: 1-4
Viking - Enga: 2-1
Sogndal - SKB: 2-0

No comments: