Nov 13, 2013

Tippeligaen 2013

Siste runde av TL ble spilt forrige søndag. Det var jevnt i både topp og bunn før kick off. I toppen skulle Godset og RBK kjempe om gull. Ett fattig poeng skilte lagene før kampstart.

RBK hadde LSK borte og tok tidlig ledelsen i kampen. Da de gikk oopp til 2-0 trodde alle RBK hadde gullet i lomma siden det stod A0 mellom Godset og FKH på Marienlyst.

Godset slet de første 45 minuttene og mange ble bekymret for at gullet nok en gang skulle glippe. Men i 2.omgang løsnet det og det ble scoret hele fire mål. Dermed var ventetida over, og Godset kunne feire seriegull for første gang på 43 år.

I andre enden av tabellen kjempet hele seks lag for tilværelsen. Verst var det for TiL og HBK som lå på direkte nedrykk. HBK øynet håp om kvalik da det to ganger tok ledelsen mot Odd på Skagerak Arena. Men toppscorer Frode Johnsen knuste alt håp da han la på til 3-2 og sørget for at Odd tok alle poengene.

I Bergen måtte TiL vinne mot Brann for å ha håp om Tippeliga spill også neste år. Men håpet ble raskt knust da Brann tok ledelsen. TiL raknet fullstendig i kampen og må ta den tunge veien ned i Adeccoligaen.

Sandnes Ulf berget plassen til tross for tap for Vålerenga.

SP08 møter Ranheim til play-off. Kampene spilles denne uka.