Jul 14, 2013

Messe & barnedåp

I dag har jeg spilt på messe. Det var høymesse med to dåp. Et av dåpsbarna var sønnen til kusina mi. Det var også en del barn i kirka i dag, og derfor sang vi noen barnesanger som innledning til dagens preken. I dag handlet tema om det doble kjærlighetsbudet og hvordan det gjelder oss. Det doble kjærlighetsbudet kan til tider være vanskelig å leve etter; egoisme og "first me - then you" tankegangen setter sitt preg på oss enten vi liker det eller ikke. Men det trenger ikke være mer enn de små hverdagslige tingene som skal til for å oppfylle det doble kjærlighetsbudet.F.eks; besøke eller invitere noen som er ensomme og finne på et eller annet med dem som de liker. Ellers hjelpe noen som trenger hjelp og lytte til en som trenger å bli hørt.

Phil Keoghan har i boka si 'No Opportunity Wasted' et kaptittel som heter 'Aim for the heart', der han blant annet tar opp det å vise kjærlighet  og godhet ovenfor vår neste. Han kommer også med tips om hva en kan gjøre.

Noe av det Phil nevner er:

- Vaske bilen til noen
-  Betale bompengene for personen i bilen bak deg
-  Betale kinobilletten til en person bak deg i kinokøen

------------------------------------

Etter messa var det barnedåp. Været var strålende og det ble et fint selskap med fem-retters matmeny; bl.a fikk vi suppe, fisk og hjemmelaget is. Maten var helt fantastisk og det er ingen tvil om at alle koste seg. Dåpsbarnet fikk mange fine gaver: kors, kopp, sparebøsse, skje osv. Det var også litt underholdning i form av sang og en av de inviterte fortalte litt om den samiske dåpstradisjonen siden dåpsbarnet har samisk far. 

No comments: