Dec 16, 2017

Skolekonserter er middelmådig og passé

Forleden var jeg tilstede på nok en skolekonsert. For en tid tilbake diskuterte en venninne og jeg hva som er best av skolegudsjenester og skolekonserter. Vi har begge vært tilstede på begge arrangement flere ganger og var enige om at skolegudstjenester er det beste. Venninnen min sa: "Skolekonserter er pinlig og kleint og burde vært kuttet ut for lenge siden", noe jeg må gi henne rett i.

I tillegg til at skolekonserter ofte er dårlig gjennomført, er de kjedelige og lite inspirende - både for tilhørerne og ikke minst elevene som heller ikke virker særlig overbegeistra for denne "happeningen" skolen av en eller annen grunn påtvinger dem hvert år.

Det er nemlig noen faktorer som spiller inn for at en konsert skal bli vellykket. De som skal opptre må være samkjørte, og ikke minst ha lyst og glede til å formidle noe. Dette gjelder enten man er profesjonell musiker eller elev i grunnskole/kulturskole. Når hverken elever eller lærere viser særlig engasjement er det faktisk på tide å vurdere om dette er noe man skal fortsette med, eller om man skal legge tradisjonen død. For hvis engasjementet ikke er tilstede, blir det som i overskriften: Middelmådig og passé.

No comments: